Cine este cu noi …. ?

Ieri dimineață, în 24 Decembrie, am avut ca de obicei un timp de studiu și lectură. Printre cele citite s-a numărat și acest text:

“Iată Fecioara va fi însărcinată, va naște un Fiu, și-I vor pune numele Emanuel”, care, tălmăcit înseamnă “Dumnezeu este cu noi.” (Ev. După Matei 1:23)

Am reflectat asupra lui o bună bucată de vreme și îmi propusesem să mă gândesc la asta pe întregul parcurs al zilei. Seara, la Biserică, pastorul a citit și a predicat dintr-un text mai lung dar care îl include și pe cel de sus. M-am bucurat și am tras câteva concluzii personale atât cât am eu capacitatea de a înțelege.

Știați că numărul cel mai mare de suiciduri are loc în perioada Crăciunului la nivel mondial? Știați că motivul principal pentru care oamenii comit suicid este singurătatea? Pentru că nimeni nu mai este cu ei.

Va trebui să facem un test de sinceritate sub identitatea noastră de creștini indiferent de denominațiune. Să ne întrebăm: Cine este cu noi …?

  • Cine este cu tine la începutul oricărui drum?
  • Cine este cu tine atunci când furtunile vieții se abat peste tine?
  • Cine este cu tine atunci când ieși cu capul în pământ din cabinetul doctorului?
  • Cine este cu tine când parcă nu mai vezi nici o speranță pentru viitor?
  • Cine este cu tine când problemele financiare pun o presiune extraordinară pe umerii tăi?
  • Cine este cu tine când “Statusul” vieții tale n-ar atrage nici un “Like, Share sau Comment”?
  • Cine este cu tine când ieși de pe poarta cimitirului lăsând în spate pe cineva drag înăuntru, sau … când intri tu acolo fără să mai ieși?

Există o diferență fundamentală între oamenii care sunt singuri și oamenii care pot spune în mijlocul încercărilor: Emanuel!

Oamenii care trec singuri prin situații precum cele descrise mai sus de regulă își pierd mințile, de regulă intră într-o profundă depresie, de regulă își caută refugiul în băutură droguri sau vicii distructive ori în cazuri extreme sunt oamenii ce-și pun capăt zilelor. Sunt oamenii cu care viața dă de pământ și care oricâți Tony Robins și Zig Ziglar’s ar asculta și orice cărți motivaționale și de dezvoltare personală ar citi, rămân tot jos. Ei sunt … în fapt singuri, iar oamenii singuri sunt vulnerabili și slabi.

Personal am întâlnit zeci de astfel de oameni. Nu ai fi spus că îi poate doborî ceva vreodată, iar azi nu mai știu nimic de ei, nici eu nici fanii lor.

Pe de altă parte, oamenii care pot spune Emanuel: Dumnezeu este cu mine! Ei sunt oamenii pe care viața și încercările nu îi pot bate sau abate din drumul lor, pentru că ei îl au ca partener și însoțitor de drum însăși pe Dumnezeu, Arhitectul Universului și făuritorul mântuirii personale a omului.

De ce te-ai bucura de altceva de Crăciun? Care motiv ar fi mai important decât acesta?

Fiul născut este dovada clară că Dumnezeu este cu noi și pentru noi, nu împotriva noastră.

Recunoștință, mulțumire și hotărâri noi ori înnoite ar trebui să ne însuflețească de aceste Sărbători!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s