2014 la raport! (partea 2/3)

Următoarea secțiune a raportului anului 2014 este ceva mai pozitivă. Revenim la cele mai mai realizări ale anului și te îndemn să le notezi pe o hârtie distinctă.

Odată notate răspunde tot în scris următoarei întrebări:

  • Care au fost calitățile, factorii și obiceiurile care m-au ajutat în atingerea obiectivelor?

Acum îți cunoști prietenii de nădejde. Să continuăm incursiunea noastră adresându-ne alte întrebări cheie al căror răspuns să ne dea de lucru pentru 2015:

  • Ce trebuie să fac pentru a-mi cizela și mai mult calitățile și obiceiurile descrise mai sus?
  • Ce pot face din ceea ce trebuie să fac?
  • Ce voi face și când?

Viața noastră este mai mult decât o listă de obiective desigur, însă vrem să le oferim importanța cuvenită. Un om fără obiective este ca un vas care plutește pe mare fără o destinație, el este mânat de vânt și valuri încoace și încolo.

Victoriile anului 2014

Tot în această secțiune a realizărilor, aș vrea să îți notezi toate victoriile (mici sau mari) din anul 2014 care se poate să nu fie trecute pe lista obiectivelor.

Judecând după majoritatea cazurilor cei din jurul tău, profesori, angajatori, prieteni, rude și societatea arată cu degetul numai înspre ceea ce este greșit, înspre ce nu ai reușit (încă) înspre falimentele tale. De data aceasta aș vrea să te focalizezi pe ce este bun la tine și pe victoriile tale. Nu spun să faci asta animat de un sentiment de autosuficiență (ai cădea în cealaltă extremă) și să lași ego-ul să ți se umfle-n pene.

Acest pas este important deoarece îți va ridica nivelul de încredere de sine, un lucru de dorit când urmează să-ți stabilești obiectivele pentru anul care vine. Așadar fă o lista a victoriilor tale, dacă vrei, editează-o frumos și printează-o astfel încât să îți fie mereu sub priviri.

Personal, când mă uit la obiectivele ratate (articolul precedent) la falimentele avute … mă încearcă o stare de descurajare, însă când privesc întreaga imagine, adică și victoriile din 2014, am iarăși speranță și sunt mai încrezător în ceea ce privește viitorul.

Un om care nu are speranță pentru viitor, nu poate avea putere în prezent.

Concluzionând acest articol: dacă în precedentul ne-am uitat la progresul exact al nostru și am subliniat aspectele negative adică ceea ce nu am realizat, în articolul de față ne-am întocmit lista victoriilor personale și am văzut care ne sunt calitățile și instrumentele pe care le avem și cu care reușim să ne atingem obiectivele.

Dacă ai parcurs aceste exerciții până aici, te felicit, ai un fundament solid. În următorul articol vom explora mediul nostru din 2014 și oamenii de acolo. Un articol care se termină cu o provocare ce îți poate schimba unele relații pentru totdeauna.

Înțelepciune în tot ce întreprinzi!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s