Drive-Thru …

Ai intrat cel putin odata pe la McDrive? Daca da, de ce?

Eu am facut-o in repetate randuri cand ma grabeam si nu vroiam sa pierd timpul la un restaurant pentru a comanda / astepta dupa mancare. Ramai in masina, cobori geamul, comanzi iar in scurt timp esti servit. Cam acesta este principiul Drive-Thru. Rapid, simplu, eficient.

Cei care au creeat acest concept au stiut ce fac. Oamenilor de regula nu le plac cozile (desi pentru unii trezeste o nostalgie aparte statul la coada) , sunt grabiti si vor sa depuna cat mai putin efort in activitatile conexe care nu sunt foarte importante pt ei.

Americanii au extins aceasta intrebare si au dat cateva raspunsuri. Care sunt activitatile conexe pe care oamenii de regula nu le fac cu o pasiune deosebita?

  • Mancatul (in special in interrvalul orar de munca)
  • Plata facturilor si utilitatilor
  • Depunerea / ridicarea banilor de la banca
  • Mersul la farmacie
  • Mersul la service auto
  • Si altele

Stiu ca unele operatiuni le poti face si de acasa pe intenet insa nu toate pot fi facute online si nu toti oamenii folosesc acele servicii. Cel putin deocamdata.

De cand am ajuns pe aici, am fost surprins sa vad ca mai toate punctele numite sus au si servicii Drive Thru:

  • la oficciul de utilitati poti plati prin drive-thru (gaz, current etc)
  • la banca … poti merge prin drive-thru
  • la farmacie poti merge prin drive-thru
  • la zeci de restaurante … da ai ghicit, drive-thru

Am fost mirat de toate acestea dar le-a pus capat mersul la service pt schimbatul uleiului: drive thru!! Greu de acceptat pt mine, cel caruia ii place daca s-ar putea sa se bage cu mecanicii pe sub masina sa vad ce se intampla.

Dar asta am facut: am intrat in service printr-o parte, am oprit motorul, un baiat s-a ocupat de golirea uleului vechi, un altul a venit a pus un cititor de cod de bare la masina care i-a spus cat ulei si ce tip de ulei am nevoie, ce filttre etc. In mai putin de 10 minute toate operatiunile erau gata si eu nici nu coborasem din masina.

Acum, sa intelegeti de unde vin: in mintea mea erau doar doua servicii drive thru: McDonals si spalatoriile automate, atat! Atat am avut in Romania. Aici aproape toate activitatile conexe le poti face prin drive thru….

Fara sa incep o dezbatere pe subiectul acesta, cred ca acest cocept de drive thru salveaza zilnic mii de ore pentru americani.

Ce fac cu orele salvate? Treaba lor, eu stiu ce fac cu timpul meu eficientizat.

Tu ce ai face daca ai avea sa zicem 2 ore in plus datorita eficientei afacerilor cu care interactionezi?

Apropo, businessul cu schimbatul uleiului in drive thru l-as deschide oricand in Romania, si cred ca l-as face francize in cele mai importante orase. Daca esti interesat de iee da-mi un email, poate-l punem pe picioare impreuna!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s